Yürüme Robotu Lokomat Nedir Ve Niçin Kullanılır?

0 127

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Lokomat Cihazı fonksiyonel yürüme işlevinin, her hangi bir nedenle kesintiye uğraması, sonucuyla yürüyemeyen hastalarda uygulanır.

Beyin hastalıkları, beyin tümörleri, omurilik yaralanmaları, kas hastalıkları, nörolojik hastalıklar, Multipl Skleroz, Parkinson gibi, ya da ortapedik yaralanma sonrası, yürüme yeteneği azalmış kişilerde, etkin bir biçimde kullanılabilir.

Lokomat Cihazı iki bölümden oluşur.

Bir bölümde hasta robotik sistemden, askıya alınır. Vücut ağırlığı belirli bir biçim ve oranda azaltılır. Normal fizyolojik yürüme ile hastanın eklemlerine bağlanan adaptörler, sayesinde yürüme işlevinin hangi aşamada, aksadığını hangi problemin olduğu, robot tarafından belirlenir ve hastaya, yürüme desteği sağlanır. Vücut ağırlığının belirli bir oranda azaltılması da, yürüme aktivitesinin etkili biçimde, yapılmasına olanak sağlar.

Bilgisayar yazılım sisteminde biz bunu, hastanın yaptığı yürüme işlevi, robotun yardım ettiği yürüme işlevi, şeklinde iki ayrı grafik olarak görürüz. Hastanın hangi alanda, desteğe ihtiyacı olduğunu belirleriz.

Tüm robotik sistemler esas olarak, beynin plastisitesi yeteneğinden faydalanarak, işlev görürler yani bildiğiniz beyin, plastik gibi yeniden yapılanma özelliğine sahiptir.

Dışarıdan robotik sistemlerle verilen, duysal ve görsel uyarılar iletiyi tekrardan, tersten hastaya öğretmeye yarar. Kasına, omuriliğine uyarı vererek, beyinden gelen kesintili kısmı, tekrar aktive ederek, hastaya yürümeyi öğretirsiniz.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.