Hız Tutkun Hayatımızı Nasıl Etkiler? Trafik Kazası Geçirmiş Bir Gençle Kısa Bir Röportaj

0 13.309

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Günümüzde onca cezaya rağmen çoğu trafik kuralı ne yazık ki ihlal edilmektedir.

Peki, kural ihlali sonucu başımıza neler geleceği aklımıza gelmez mi hiç?

Bazen yaşayacağına imkân vermediklerimiz hayatta kalır yaşar. Bu hayat yolculuğu bitmemiştir çünkü…

Gelin sizlerle trafik kazası geçirip, çok fazla kan kaybeden ve 2 kez kalbi duran ama hayata tutunmayı başaran gençten o anları anlatan röportajımı okuyalım…

Rabia Seçgin: Merhabalar öncelikle kendinizden bahsedebilir misiniz?

Kadir Bey: Adım Kadir 22 yaşındayım. Hataylıyım. İzmir’de yaşıyorum ve İzmir’de çalışıyorum.

Rabia Seçgin: Bir trafik kazası geçirdiğinizden bahsetmiştiniz olay nasıl gerçekleşti, kaç yılında oldu?

Kadir Bey: Bundan yaklaşık 3-4 sene önce İstanbul da oldu. 19 yaşındaydım. Bir gece vaktiydi. Karşıdan bir araba geliyordu bende motosikletteydim. 120-130 civarı hızla gidiyordum. Arabayı farından dolayı yani ışığından dolayı görmedim. Çarptım arabaya ve ardından da kaldırıma düştüm. Gece sabaha karşı bir vakit olduğu için çevrede insanda yoktu. 1-2 saat sonra biri beni bulup hastaneye kaldırmış. Çok kan kaybetmişim. 2 kez kalbimin durduğunu söylemişti hekimler. Ben çok inanamasamda.

Rabia Seçgin: Trafik kazası sonrası nasıl bir tedavi aldınız?

Kadir Bey: Kaza sonrası Kartal Devlet Hastanesine kaldırılmışım. 1-2 ay orada yoğun bakımda yattım. İlk 11 gün uyutulmuşum. Sol kolum alçıya alınmıştı kırıldığı için. Daha sonra plastik rekonstrüktif cerrahiye gittim. Orada yüzüme toplam 52 tane dikiş atıldı. Tekrar ameliyat olmam gerekiyordu. Yüzümde platin var şu an. Yüzüm için toplam 3 kez ameliyat geçirdim.

Rabia Seçgin: Kaza sonrasında psikolojik bir destek aldınız mı?

Kadir Bey: Psikolojik destek aldım. Uyuyamıyordum mesela, uykum filan kaçıyordu. İlk başlarda kimsenin içine çıkamamaktan korkuyordum. Bunlardan dolayı psikolojik destek aldım. Bir ilaç yazdılar bana Selectra diye sakinleştirip, uyutmak için dediler. Bir daha gitmedim. Bir ilaç vardı işe yaramadığını hissedersen gel dozunu arttırırız demişlerdi ancak bunun için gitmedim gerek duymadım. Hep aynı dozda 6 ay kullandım. Sonra baktım ilaçlıyken ve ilaçsızken aynı psikolojiye sahibim 6 ay sonunda kendim isteğimle desteği kestim.

Rabia Seçgin: Şu an hatırladığınızda neler hissediyorsunuz?

Kadir Bey: Şu an neler hissediyorum? Çok hızlı gidiyordum araçta bana karşıdan hızla geliyordu. Şu an keşke yapmasaydım diyorum. Tek diyeceğim bu başka bir şey değil.

Rabia Seçgin: Sizce kaza hayatınızdan ne götürdü olumsuz olarak ve size ne öğretti?

Kadir Bey: Hayatımdan ne götürdü? Bir şey götürmedi ancak çok şey öğretti yani. Bir daha hızlı sürmeyeceğimi, ters yöne girmeyeceğimi, trafik kurallarına uymam gerektiğini öğretti.
Rabia Seçgin: Peki bu yaşadıklarınızdan sonra herhangi bir araç kullanma fobiniz oluştu mu?
Kadir Bey: Hayır fobi olmadı, daha çok hobimdi zaten motosiklet hobim olarak devam ediyor. Küçüklükten beri hobimdi. Hatta tek hobimdi. Ama dikkatli kullanıyorum, kurallara uyarak kullanıyorum.

Rabia Seçgin: Teşekkür ederim röportaj için.

Kadir Bey: Ben teşekkür ederim.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.